Malmbergs blåa dosenheter

Malmbergs har kommit med en ny typ av dosenheter. De är Bluetooth baserade men har utöver detta ett par andra önskvärda  egenskaper. Först och främst så fungerar allt som vanligt efter installationen, dvs att trycker du på strömbrytaren så tänder och släcker sig lampan. Fördelen med detta är att inga appar eller annat behövs för att tända och släcka lampan, så när släkten kommer på besök så fungerar det som alltid att bara tända och släcka.

Enheten bygger på Bluetooth vilket gör att du kan styra den direkt med din mobiltelefon. En hub är inte nödvändigt men rekommenderat. Du får då tillgång till funktioner som tänd/släck på schema och styrning på distans.

Nyheten med dessa enheter är att de även har RF. Detta gör att du kan koppla en strömbrytare eller fjärrkontroll till den och kan då förflytta stället du tänder/släcker på. Mycket uppskattat då man möblerar om och helt plötsligt så sitter strömbrytaren krångligt till.

Flyttbar strömbrytare

Fjärrkontrollen kommer med ett väggfäste som gör att monterad på väggen blir det en strömbrytare. Väggfäster kanskruvas fast eller fästas med medföljande dubbelhäftande tejp. Så det är nu fullt möjligt att sätta strömbrytaren på skåp, bokhyllor, kylskåp eller på ett bord. Bara fantasin sätter gränser.

Fjärrkontrollen sitter fast i monteringsramen med magneter vilket gör det lätt att ta med sig fjärkontrollen där du behöver den. Varför inte ha den på nattduksbordet och tänd taklampan från sängen, det gör den morgontröttaste vaken direkt!

 

  BLE hub/gateway i litet format

  Den lilla smidiga gatewayen har bara en anslutning, och det är strömanslutningen! Allt annat ansluts trådlöst. Den kopplas till internet via din vanliga WiFi-router och kommunicerar sedan med dina enheter via Bluetooth. Enklare blir det inte.

  Utökade funktioner. Med gatewayen får du fler funktioner och möjligherter. Utöver av/på, dimring och gruppering som är tilgängligt utan gatewayen får du: timer, smarta scener & automation även stöd för Google Home och Amazon Alexa.

  Priset är likt gatewayen, väldigt litet!

   Styr med Tuya

   Tuya systemet börjar ta stora marknadsandelar och har verkligen blivit ett system som finns i de flesta hushåll. Nästan alla elektronikbutiker, byggvaruhus och även en del matbutiker säljer redan produkter som bygger på Tuyas nätverk.

   Anledningen till detta är många. Men först och främst är det den enkla appen gör att tröskeln till att börja syra sitt hem blir minimal. Stabiliteten i produkterna gör att det det inte krånglar, utan bara fungerar. Detta tillsammans med det attraktiva priset på enheter gör att de plockar poäng över allt.