Här på VitHatt.se hittar du produkter som passar ihop. Tanken är att du bara skall behöva en app för att kunna styra och installera alla dina smarta prylar. Vi har därför valt produkter som är baserade på Tuya-systemet.

Vad är Tuya?

Tuya är ett av de största nätverken och tillverkare av smarta saker i världen. Dess enheter tillverkas av en mängd olika tillverkare. I Sverige så heter det oftast inte grejerna Tuya utan te.x Deltaco, nedis, Malmbergs, Geeni osv.

Har du redan köpt lite prylar och funderar på om det går att ansluta till systemet, Så har vi provat ansluta en lampa från IKEA och en Philips HUE dessa fungerar att dimmra och av/på. Då exemplaren vi testade hade inte funktionen för att ställa färgtemperaturen så detta är otestat. Fjärrkontrollerna från dessa leverantörer pratar med själva lampan och inte med gatewayen, har vi inte fått dessa att fungera i Tuya systemet, men utredning pågår. För att få dessa lampor i Tuya behöver man Zigbee-gatewayen från Malmbergs eller nedis, ni hittar dem under Gateways i topmenyn.    

Vilken app skall jag köra?

Har du redan köpt en grej och installerat den appen som stod i bruksanvisningen kan du självklart fortsätta använda den. Det du då bör tänka på att på installations-sidan i appen så finns bara de produkter med från just den tillverkaren med. Så skall du installera en nedis produkt i Deltaco-appen måste du klicka på auto scan i övre högra hörnet, då kommer appen hitta nedis grejen.
Börjar du från början så rekommenderar vi att du använder Smart Life eller Tuya appen redan från början. Använder du någon av dessa appar och du någon gång i framtiden vill köra Home Assistant, så är det bara att lägga in användaruppgifterna i Home Assistant och köra på som vanligt.

Här hittar du apparna:

Tuya

Smart lighting, Smart living

Malmbergs

Smart Home

nedis SmartLife