FAQ för Tuya systemet

Jag har ingen dator?

Inga problem, det finns nämligen inget program för att köra på datorn, alla dessa produkter är utformade för att fungera ihop med din smarta mobil eller padda. Det är även härifrån du gör dina automationer, direkt i appen.

Måste jag ha en sån där gateway-grej?

Nej, inte till allt. Om du väljer grejer som är WiFi-anslutna så kopplas de direkt till din trådlösa 2,4Ghz bredbandsrouter. Väljer du en ZigBee eller Bluetooth grejer så behöver du en gateway, dessa hittar du här under Gateway.
Vi har gjort det lite extra enkelt att se vad som funkar med vad här på VitHatt. Om du tittar på produktbilderna så har de en liten ikon i vänstra hörnet. Denna säger vilken gateway som behövs. Står det WiFi så behövs bara din vanliga trådlösa nätverk osv.

Vilken app skall jag köra?

Har du redan köpt en grej och installerat den appen som stod i bruksanvisningen kan du självklart fortsätta använda den. Det du då bör tänka på att på instalations-sidan i appen så finns bara de produkter med från just den tillverkaren med. Så skall du installera en nedis produkt i Deltaco-appen måste du klicka på auto scan i övre högra hörnet, då kommer appen hitta nedis grejen.
Börjar du från början så rekommenderar vi att du använder Smart Life eller Tuya appen redan från början. Använder du någon av dessa appar och du någon gång i framtiden vill köra Home Assistant, så är det bara att lägga in användar uppgifterna och köra på som vanligt.